woensdag 25 augustus 2010

Broedgeval Rouwkwikstaart op Terschelling

Tijdens zijn vakantie op Terschelling was Durk Lautenbach deze zomer getuige van iets waarvan we wel weten dat het gebeurt, maar wat niet vaak wordt vastgelegd: een broedgeval van Rouwkwikstaart. Of het een paartje betrof, of alleen het mannetje van deze soort was is helaas niet geheel duidelijk geworden:
"Ik heb alle kwikken goed bekeken en niet een vrouwtje rouwkwik kunnen ontdekken. Het mannetje was dagelijks druk aan het fourageren op de camping, vooral plekken waar de tent net was afgebroken was favoriet bij de vogel, in het dode gras vond hij emelten e.d. Op de foto waarbij je de vogel op de rug ziet heeft hij er ook één in de snavel. Het mannetje was erg tam, hij liep zo'n beetje de tent binnen en voor de campingwinkel liep hij gewoon tussen de toeristen te fourageren. Met de snavel vol voer vloog de vogel altijd in dezelfde richting een stuk(je) buiten de camping. Ik denk dat de jongen nog in het nest zaten of in de buurt ervan, maar heb niet gezocht naar het nest".

1 opmerking:

  1. Leuk!
    Ik heb op 8 augustus bij camping De Kooi/Cupido een adulte man rouwkwik gezien, zie http://waarneming.nl/waarneming/view/49399956. Hij was inderdaad plekjes waar net een tent was afgebroken aan het afschuimen.

    groet Peter Lindenburg

    BeantwoordenVerwijderen