donderdag 18 november 2010

Weekoverzicht 10 - 17 november

Woensdag de 10e, waarop we dit overzicht laten beginnen, was een rustige dag, met naast de "algemene schaarse soorten" (Witkopstaartmees, Pestvogel, Ruigpootbuizerd, etc) slechts een Rode Wouw bij Sleen en een overvliegende juveniele Kraanvogel bij Grou als noemenswaardige soorten. Donderdag bracht een Velduil bij Sneek en twee late Strandplevieren op Terschelling, terwijl vrijdag goed was voor niets minder dan een Grauwe Pijlstormvogel op de Waddenzee bij Lauwersoog (!) en twee Velduilen bij Holwerd.
Het weekend bracht matig weer en daarmee ook niet heel veel schokkends. Toch waren drie IJseenden en een Middelste Jager op Ameland, een Raaf bij Bakkeveen, twee Kraanvogels op het Dwingelderveld, 2 (!) Middelste Bonte Spechten bij Oosterhesselen, een Siberische Tjiftjaf in Stavoren en een Witbuikrotgans bij de Westpolder de moeite van het opschrijven toch wel waard.

Middelste Bonte Specht, Oosterhesselen. Tot nu toe werden slechts door 1 waarnemer twee vogels gemeld (foto: Willem Hartholt)
Zondag werd er een Pallas' Boszanger geringd op Schier, zat er een Roodhalsgans bij Heeg, vloog er een Grote Pieper over het Zernike-complex in Groningen en werd er een wel hele late Visarend gemeld vanuit Diependal.
Pallas' Boszanger, Schiermonnikoog, 14 november (VRS Schiermonnikoog)
Maandag zat er een Geelpootmeeuw op Vlieland, vloog er een Grote Pieper over de Eemshaven en zat er een Taigaboomkruiper in Beijum, Groningen, terwijl de dinsdag goed was voor een Taigaboomkruiper op Vlieland, 25 Kraanvogels over Leek, een Kuifaalscholver in de Eemshaven en een Grote Pieper over de Leijen. Uiteindelijk komen we onvermijdelijk weer uit op woensdag, die wederom een Kuifaalscholver opleverde, ditmaal op Vlieland, en kwamen er verder meldingen binnen van een Velduil bij de Twijzelermieden en 15 Kraanvogels over Ruinen
Kuifaalscholver, Vlieland, 17 november (Carl Zuhorn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten