donderdag 30 december 2010

Weekoverzicht 23-29 december

En toen was het al weer eind 2010 en is dit het laatste overzicht dat je dit jaar kan lezen. Volgend jaar gaan we hier natuurlijk vrolijk mee verder. Het jaar loopt rustig ten einde, toch is het buiten nog wel een beetje spannend. Wat te denken van die hoge aantallen Witbuikrotganzen en die absurde aantallen IJsgorzen? Ook aan Ruigpootbuizerden is er geen gebrek.

Namens het hele Top of Holland team natuurlijk de allerbeste wensen voor een goed, gezond en vogelrijk 2011 !


Vrijdag 24 december leverde leuke groepen Witbuikrotganzen op, bijvoorbeeld 70 vogels bij Harlingen en 17 vogels aan het begin van de Afsluitdijk.

Zaterdag 25 december vloog een Rode Wouw bij Paesens en werden er maar liefst 19000 Toppers geteld bij Breezanddijk.

Zondag 26 december was bijzonder, wat te denken van minimaal 550 IJsgorzen bij Uithuizen. Je hebt nu de kans grote groepen van deze leuke soort te gaan bekijken! Het is maar de vraag hoe lang het zal duren voordat dit weer mogelijk is. De Middelste Bonte Specht van ter Apel liet zich ook weer eens bekijken.

Maandag 27 december werd een mogelijke Russisch Kauwtje gezien bij Wierum. Overigens zijn er in de ToH opvallend veel Noordse Kauwen aanwezig. Een Zeeuw op familiebezoek in het Hoge Noorden telde 185 Witbuikrotganzen bij Kimswerd.

Dinsdag 28 december konden 100 IJsgorzen worden bekeken bij Oudebildtzijl. Ook bij Harlingen kon je IJsgorzen bekijken, daar verbleven 100 vogels bij de bekende plasjes. Bij Kimswerd zat nog steeds de grote groep Witbuiken. Leuk voor Drenthe was het groepje van 6 Witbuiken dat bij Hoogeveen te vinden was.

Woensdag 29 december zaten er 300 IJsgorzen in de polder achter Uithuizen. Verbleven er maar liefst 200 Witbuiken bij Kimswerd en zaten de vogels in Drenthe er ook nog steeds. Deze dag vloog een Rode Wouw langs de Eemshaven.


Witbuikrotganzen, 29 december 2010 Kimswerd. foto Jan Bisschop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten