donderdag 16 december 2010

Weekoverzicht: 9 december - 14 december

Hoe noemen ze dat ook alweer, de Donkere Dagen voor Kerst. Nou, die zijn wel aangebroken zeg, het is stil en rustig buiten. Natuurlijk is er genoeg te beleven en wie het wil kan zich vermaken met Ruigpoten, Witkoppen, IJsgorzen, etc. maar toch… het is een beetje stil zo voor Kerst. Geniet van dit overzicht en ga dan lekker met een goed boek bij de kachel zitten!

Op donderdag 9 december vloog er een Middelste Jager langs de Marlijn op Schiermonnikoog. Een dag later bleek de Middelste Bonte Specht van Ter Apel nog steeds aanwezig. Dit zou deze vogel de rest van de week ook nog blijven doen, aanwezig blijven dus.

Over zaterdag 11 december is weinig te melden, alleen de twee Zwarte Rotten bij Zurich vermelden we. Zondag was het stil, leeg en triest…

Ruigpootbuizerd, 30 november 2010. Rein Hofman
De Nelson’s Meeuw (kruising Grote Burrie x Zilvermeeuw) op Terschelling was leerzaam en leuk. Deze hybride werd op maandag 13 december gezien. Dinsdag werd de Middelste Bonte Specht van Oranjewoud gehoord en de dag daarna werd de vogel ook gehoord. Bij Oosterhesselen bleken op woensdag 14 december 1 maar twee Mibo’s te zijn. Als afsluiting van dit enerverende weekoverzicht vermelden we nog de Rode Wouw die de 14e over de Waddendijk vloog, tussen de Bantpolder en de Sluizen van Lauwersoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten