donderdag 17 februari 2011

Twee-weekoverzicht 4 - 16 februari
it's. oh. so quiet
it'a oh. so still
you're all alone
and so peaceful until...Tja, het is en blijft stil dus kunnen we het wonderschone lied van Bjork nogmaals citeren. Naast het gebruikelijke 'spul' valt er heel erg weinig te melden. Het is een kwestie van volhouden en nog even doorbijten, heel langzaam glijden we het voorjaar in. Lang zal het niet meer duren, wij weten het zeker!

Weinig nieuws dus, wat we nog bijeen wisten te schrapen aan opmerkelijk vogelnieuws past in een paar zinnetjes: Zondag 6 februari werd een Zeearend gezien bij Rode School en Uithuizermeden. Op de 9e werd er een Zeearend gezien bij Adorp. Het blijft goed gaan met de Middelste Bonte Spechten, na de bekende vogels in de ToH werd er een nieuwe vogel ontdekt bij Smeerling in het Metbroekbosch (vanaf 8 februari). Op 12 februari werd een mogelijke Witstuitbarmsijs gezien bij de Punt van Reide. Op zaterdag 12 februari zat een Velduil in het Bargerveen en een dag daarna verbleef er een 2e kj Grote Burgemeester bij de telpost in de Eemshaven.

En om te laten zien dat de lente op het punt staat echt te beginnen: op 16 februari werd een man Zomertaling gezien in de Kropswolderbuitenpolder. Nog even doorzetten, we kunnen het!

ssshhhhhh...


1 opmerking:

 1. Hier in de 'ass-of-holland' (Zeeland) is het ook nog steeds tammetjes hoor... Maar het voorjaar komt er weer aan!

  Hebben jullie mijn bijdrage (van een week of twee geleden, Blonde Ruiter augustus 2010) ontvangen?

  Groet,

  Corstiaan Beeke
  cbeeke@versatel.nl

  BeantwoordenVerwijderen